nieuws

onverwachte daling detailhandelsverkopen eu

Geen categorie

In de twaalf landen die deelnemen aan de euro zijn de detailhandelsverkopen in maart 2006 met 0,8 procent gedaald in vergelijking met februari.

Op jaarbasis daalden de detailhandelsverkopen met 0,2 procent. Dat blijkt uit gisteren bekendgemaakte cijfers van Eurostat.Economen waren voor maart uitgegaan van een stijging van 0,1 procent op maandbasis en een stijging van 1,3 procent op jaarbasis. In de 25 EU-landen daalden de detailhandelsverkopen in maart met 0,3 procent op maandbasis, terwijl ze op jaarbasis een stijging lieten zien van 0,7 procent. In februari was in de EU sprake van een stijging van 0,1 procent op maandbasis en een toename van 1,9 procent op jaarbasis.In de Verenigde Staten zorgden de detailhandelsverkopen in april voor optimisme. Detailhandelsondernemingen meldden gisteren de grootste omzetgroei in meer dan twee jaar tijd. Een warm voorjaar en pasen zorgden ervoor dat Amerikanen in april massaal kleding en andere goederen aanschaften.

Reageer op dit artikel