nieuws

omzet ahold-dochter schuitema groeit licht

Geen categorie

Ahold-dochter Schuitema heeft in het eerste kwartaal 951 miljoen euro omzet behaald.

Dit is een stijging van 1 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De verkopen bij de C1000-supermarkten groeiden met eenzelfde percentage tot 1,18 miljard euro. Dat liet het bedrijf achter de supermarktketen woensdag weten.C1000 realiseerde de omzetstijging met negen winkels minder. Schuitema maakt geen cijfers bekend over het voorlopig marktaandeel en de marktgroei. Het afgelopen jaar moest marktonderzoeker ACNielsen namelijk regelmatig deze cijfers bijstellen, aldus Schuitema. Het supermarktbedrijf presenteert op 17 mei de kwartaalwinst. De supermarktorganisatie gaf bij de publicatie van de omzetcijfers geen nadere uitleg over het plotselinge vertrek van directeur Jan Brouwer. Het boegbeeld van C1000 kondigde eind vorige maand zijn aftreden aan, naar verluidt omdat hij niet mocht bieden op concurrent Laurus.

Reageer op dit artikel