nieuws

om vindt onderbouwing beschuldigingen endstra

Geen categorie

De beschuldigingen van de in 2004 geliquideerde Willem Endstra aan het adres van Willem Holleeder en zijn medeverdachten worden steeds meer bevestigd door onderzoek.

Dat zei officier van justitie, Koos Plooy, tijdens een pro-formazitting over de vermeende afperspraktijken van de groep Holleeder.Willem Holleeder heeft in 2000 een prijs van 1 miljoen euro op het hoofd van crimineel John Mieremet gezet. Het beoogde slachtoffer zou door een vanuit het buitenland ingevlogen ‘hitman’ uit de weg worden geruimd. Dat scenario werd in 2002 in daden omgezet: Mieremet werd in januari van dat jaar voor het kantoor van advocaat Eevert Hingst aan de Amsterdamse Keizersgracht neergeschoten. Hij overleefde de aanslag ternauwernood. Over de bemoeienis van Holleeder met de liquidatiepoging verklaarde de anonieme getuige D. in de zaak tegen Holleeder en medeverdachte ‘Paja’ M. Officier van justitie Saskia de Vries gaf de inhoud van de getuigenverklaring afgelopen vrijdag kort weer. Volgens haar gaat het om een belangrijke verklaring, die de getuige afgelopen donderdag gaf tijdens een verhoor door de rechter-commissaris en Holleeders advocaat Bram Moszkowicz.De rechtbank in Haarlem houdt de zitting uit veiligheidsoverwegingen in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp. Holleeder en zijn zeven vermoedelijke companen worden verdacht van het afpersen van een aantal vastgoedhandelaren, onder wie de vermoorde Endstra. Ook onderzoekt justitie Holleeders betrokkenheid bij liquidaties.

Reageer op dit artikel