nieuws

noord-holland wil fusie met utrecht en flevoland

Geen categorie

De provincie Noord-Holland wil met Utrecht en Flevoland samengaan in een nieuw te vormen bestuursorgaan genaamd Noordvleugel Autoriteit.

Noord-Holland pleit hiervoor in een brief aan minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken, zo maakte de provincie gisteren bekend.Aanleiding van het initiatief is de verslechterde concurrentiepositie van de Randstad binnen Europa. Een slagvaardiger bestuur zou het tij volgens deskundigen kunnen keren. In de nota ‘Maatwerk in het middenbestuur’ van het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt al gesproken over een fusie van vier provincies of de keuze van drie of vier stadsstaten.Het nieuwe bestuursorgaan zou volgens Noord-Holland slagvaardiger zijn. Het zou zich primair moeten richten op de inrichting en omgeving. Noord-Holland hoopt dat minister Remkes deze visie meeneemt in de oordeelsvorming over het middenbestuur. Remkes wil nog deze kabinetsperiode een visie over de toekomst van het middenbestuur vaststellen.

Reageer op dit artikel