nieuws

nederland neemt deel aan wereldtentoonstelling

Geen categorie

De ministerraad heeft op voorstel van minister Bot van Buitenlandse Zaken en minister Brinkhorst van Economische Zaken besloten dat Nederland zal deelnemen aan de Wereldtentoonstelling in Shanghai in 2010.

Het officiële thema van deze wereldtentoonstelling Expo 2010 luidt: ‘Better city, better life’.De tentoonstelling opent op 1 mei 2010 en duurt 183 dagen. Het organiserend comité rekent op 70 miljoen bezoekers. Het terrein van de Expo ligt in het centrum van Shanghai en beslaat 580 hectare. Het gebied wordt doorsneden door de Huangpu-rivier. Nederland stelt zich hierbij ambitieus op. Het zal een onderscheidend en aansprekend paviljoen bouwen. Om te komen tot een zo scherp mogelijk concept, zal een beroep worden gedaan op de creatieve sector in Nederland. Kernwoorden voor de Nederlandse bijdrage zijn: eigenzinnig/pragmatisch, compact/ruimte, water/land, clean/clever, open/pioniers. Met dit paviljoen wil Nederland ten minste 10 procent van het totale aantal bezoekers trekken. Dat betekent 7 miljoen bezoekers, die een ‘indringende beleving van Nederland’ zullen ondergaan.Voor de bouw van het paviljoen en de exploitatie ervan tijdens de Wereldexpo is een bedrag van twintig miljoen euro miljoen beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt bijeengebracht door de regering en mede-overheden, maar ook de gemeente Rotterdam en het Nederlandse bedrijfsleven.

Reageer op dit artikel