nieuws

multi en ing real estate ontwikkelen in oostende

Geen categorie

Twee grote Nederlandse projectontwikkelaars zijn betrokken bij de vernieuwing van de Belgische kustplaats Oostende.

De Belgische tak van Multi Development ontwikkelt met Group GL International uit Houthalen een multifuncionele sportzaal voor 5000 toeschouwers, 15.000 m2 kantoren en winkels, 114 appartementen en 500 parkeerplaatsen. Ook ontwikkelt ING Real Estate samen met Wilma Project Development uit Antwerpen Triptiek een project met een investering van 56,3 miljoen euro. De ontwikkelaars zijn hier een PPS aangegaan met het Gemeentebedrijf Stadsvernieuwing Oostende, dat het project subsidieert met 3 miljoen euro. Een deel van het project wordt gerealiseerd in een verloederd bouwblok aan de Van Iseghemlaan. Hier komen 85 luxe appartementen, zo’n 4500 m2 winkelruimte en ondergrondse parkeervoorzieningen. Daarnaast wordt het voormalige Kultuurpaleis ingrijpend gerenoveerd en gereconverteerd onder meer met winkels en lofts. De derde opdracht betreft een renovatie van het postgebouw tot ‘cultuurfabriek’. Belgische ontwikkelaars nemen de transformatie van een militair hospitaal tot woonpark aan de duinen (216 woningen) voor hun rekening.

Reageer op dit artikel