nieuws

Megapool krijgt uitstel van betaling

Geen categorie

De rechtbank in Zutphen heeft de noodlijdende elektronicawinkelketen Megapool maandagmiddag uitstel van betaling verleend.

Afgelopen weekeinde kreeg het personeel in een brief al te horen dat het maandag niet hoefde te komen werken. Bewindvoerder A. de Bruyn kon maandagmiddag nog niet veel zeggen over hoe het nu verder moet. ‘We hebben in de loop van de dag een overleg met de advocaten van Megapool en de directeur Turksma. Dan horen we ook met wie het bedrijf praat.’ Eerder op de dag liet Megapool weten met verschillende partijen uit de detailhandel te onderhandelen over een mogelijke doorstart. Het doel is om het aantal arbeidsplaatsen zo veel mogelijk te behouden. De keten van 126 elektronicawinkels kan geen rekeningen meer betalen. Het bedrijf kan nu in betrekkelijke rust kijken naar mogelijke oplossingen omdat de rechtbank het uitstel van betaling verleende. In Nederland zijn 79 winkels per direct gesloten. In België gaat het om zestien zaken. Ook de distributiecentra in Tiel en Ede zijn voorlopig gesloten. De 47 franchisezaken blijven voorlopig open. In totaal werken er ongeveer 1100 personen bij de elektronicaketen.Megapool had last van de felle concurrentie in de branche. Bovendien zijn de winstmarges in de sector niet hoog. Daardoor staan de resultaten onder druk. Megapool wilde op korte termijn de kosten drukken en voor de langere termijn met een aangepaste formule komen.

Reageer op dit artikel