nieuws

l’oreal koopt body shop

Geen categorie

Het Franse cosmeticaconcern L’Oreal koopt Body Shop, een Britse keten van ongeveer 2000 ‘natuurlijke’ cosmeticawinkels.

L’Oreal liet vrijdag weten er 652,3 miljoen pond sterling (945 miljoen euro) voor op tafel te leggen. Per aandeel bedraagt de overnamesom 300 pence. Dat is bijna 35 procent meer dan in februari, toen speculaties over een overname van Body Shop de kop opstaken. L’Oreal betaalt in contanten. Body Shop, in 1976 opgericht door Anita Roddick, blijft bestaan. Het bedrijf behoudt zijn huidige leiding. Anita Roddick en haar man hebben 18 procent van de onderneming in handen. Ze hebben al toegezegd hun belang over te dragen aan L’Oreal. Anita Roddick en haar man droegen in 1998 de dagelijkse leiding van Body Shop over aan anderen. De formule van milieuvriendelijke en dierproefvrije producten werd een groot succes. In 1984 kreeg het bedrijf een notering aan de effectenbeurs in Londen. Vorig jaar had de onderneming bijna 2100 vestigingen in 54 landen. De belangrijkste markten zijn Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, maar het bedrijf zit ook in Rusland en Jordanië. De concurrentie kreeg in de loop van de jaren lucht van het succes van onder meer fruitzeep, pepermuntvoetlotion en zeealgenshampoo. Daardoor kreeg Body Shop het moeilijker. Nu het bedrijf onder de vleugels van L’Oreal komt, lijkt het voortbestaan te zijn gegarandeerd.

Reageer op dit artikel