nieuws

leasinvest biedt op aandelen dexia immo

Geen categorie

De Belgische vastgoedonderneming Leaseinvest Real Estate Comm.

A heeft op 15 mei een bod gedaan op de resterende aandelen van de Luxemburgse vastgoedbevak Dexia Immo. De onderneming heeft al een controlerend belang van 51,13 procent. Dat blijkt uit het kwartaalbericht van Leasinvest. De vastgoedportefeuille van de Belgische vastgoedonderneming is in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2005-2006 met 54,3 procent toegenomen tot 420,3 miljoen euro door de overname van de Luxemburgse vastgoedbevak Dexia Immo. Op 22 maart 2006 heeft Leasinvest Real Estate (LRE) de controleparticipatie gekocht van Dexia Bank België en de groep Ethias van in totaal 51,13 procent in de genoteerde vastgoedbevak Dexia Immo Lux (DIL) en hun participatie van 100 procent in Dexia Immo Lux Conseil SA (DIL Conseil). Deze verwerving met een waarde van 111 miljoen euro werd in contanten betaald. De kapitalisatie- en distributieaandelen van DIL zijn genoteerd aan de Luxemburgse beurs en aan de Euronext Brussel. Voor 100 procent van de aandelen DIL en DIL Conseil bedraagt de prijs 177,3 miljoen euro.Sinds 15 mei loopt er een vrijwillig openbaar overnamebod, tegen gelijke voorwaarden in België en in het Groot-Hertogdom Luxemburg, op alle resterende kapitalisatieaandelen en distributieaandelen van DIL tegen respectievelijk 3.150,20 euro en 1.467,57 euro. Het bod is onderworpen aan de opschortende voorwaarde dat Leasinvest Real Estate na afloop van het bod direct of indirect beschikt over ten minste 67 procent van de aandelen uitgegeven door DIL en over meer dan 50 procent van de distributieaandelen van DIL. Bij verwerving van 100 procent van de resterende aandelen van DIL bedraagt de investering in de overname in totaal 66,3 miljoen euro.DIL bezit dertien gebouwen die uitsluitend in het Groot-Hertogdom Luxemburg gelegen zijn. De portefeuille bestaat uit kantoren (78 procent), een semi-industrieel gebouw (14 procent) en twee supermarkten (8 procent).

Reageer op dit artikel