nieuws

krijco en dutch open tennis bouwen stadion

Geen categorie

Dutch Open Tennis Amersfoort (Jacob du Boeuff) en ontwikkelaar-leisureondernemer Krijco Amusement (Corry van Amstel) zijn partners in het initiatief om een futuristisch tennisstadion in Amersfoort te realiseren.

Het architectenbureau Zwarts & Jansma, bouwer van onder meer de vernieuwde Kuip, Galgenwaard en binnenkort ook de stadions van AZ en ADO Den Haag, hebben daarvoor een ontwerp gemaakt. Het stadion moet in 2009, wanneer Amersfoort 750 jaar bestaat, klaar zijn en vergt een investering van ongeveer 50 miljoen euro.Het stadion, met een capaciteit van 8000 toeschouwers, wordt voorzien van een schuifdak en moet ruimte bieden aan twaalf hardcourtbanen. Buiten het stadion worden nog eens twaalf andere banen aangelegd met als ondergrond hardcourt, gravel en gras. Zodra de gemeente Amersfoort een geschikte locatie heeft aangewezen, kan met de bouw worden begonnen. Zie verder Vastgoedmarkt van maart 2006, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel