nieuws

krakers starten campagne tegen plannen dekker

Geen categorie

In Amsterdam is gisteren een campagne begonnen tegen de plannen van de ministers Donner (Justitie) en Dekker (Volkshuisvesting) om het kraken te verbieden.

In het hele land worden aan de gevels van zo’n 150 voormalige kraakpanden in meer dan 15 plaatsen spandoeken opgehangen met de tekst ‘Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging’. De actievoerders plaatsten de eerste spandoeken aan poptempels de Melkweg en Paradiso in de hoofdstad, die ooit het domein waren van krakers. De (voormalige) krakers maken zich boos over de plannen van de ministers. Volgens hen is kraken de laatste jaren noodzakelijker dan ooit. ‘In heel Nederland staat acht miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. Door het verbod wordt het doel van kraken ondermijnd. Wij willen juist dat er iets met de lege panden gebeurt, dat de eigenaar zijn verantwoordelijkheid neemt en er iets mee doet’, aldus een woordvoerster. Behalve op Amsterdamse panden komen ook spandoeken te hangen in de steden Nijmegen, Eindhoven, Deventer, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag, Arnhem, Assen en Zwolle.

Reageer op dit artikel