nieuws

konmarwinkels naar ahold en jumbo

Geen categorie

Laurus verkoopt het merendeel van zijn Konmar-supermarkten aan marktleider Ahold en Jumbo.

Het supermarktconcern zal daarvoor 133 miljoen euro ontvangen. Ahold wordt eigenaar van 29 Konmar Superstores, Jumbo krijgt er twaalf in handen. Het personeel van de winkels gaat mee naar de nieuwe eigenaar. In totaal gaat het om een winkelvloeroppervlakte van ruim 74.000 vierkante meter. Het verkoopproces van de drie resterende Konmars is nog gaande, aldus Laurus. Ahold schuift 23 winkels door naar dochter Albert Heijn. Deze winkels worden dan ook tot Albert Heijn omgebouwd. Zes zaken gaan naar dochter Schuitema, exploitant van de C1000-formule. Samen met Schuitema heeft Ahold ruim 40 procent van de Nederlandse levensmiddelenhandel in handen. Jumbo komt na de overname op een aantal van 90 winkels.

Reageer op dit artikel