nieuws

kenec wil 19.000 nieuwe studentenwoningen

Geen categorie

Koepelorganisatie Kenec (Kenniscentrum Studentenhuisvesting) wil tot 2010 19.

00 studentenwoningen laten bouwen. Meer dan de helft daarvan (11.000) moet dit jaar al gereed zijn. Dat meldt de koepelorganisatie waarvan acht studentenhuisvesters lid zijn. Minister Dekker van VROM stelde dat er hooguit een behoefte is aan 15.000 studentenwoningen. Volgens Kenec groeit de vraag de komende jaren vooral in Amsterdam en Utrecht en sterker dan Dekker voorziet. Ook Den Haag krijgt volgens studentenhuisvester Duwo te maken met een aantrekkende vraag. ‘Als we niet extra bouwen, ontstaat tot 2015 in Den Haag een tekort van 5000 studentenwoningen. Daarbij is de behoefte van buitenlandse studenten niet eens meegerekend’, aldus Duwo-directeur Jan Benschop. Duwo wil met Ballast Nedam in Den Haag een internationale studenten- en expatcampus bouwen. Daarover meer in Vastgoedmarkt van mei 2006.

Reageer op dit artikel