nieuws

karstadtquelle verkoopt vastgoedportfolio

Geen categorie

KarstadtQuelle AG uit Essen, eigenaar van de Karstadt-warenhuizen en postorderbedrijf Neckermann, heeft een vastgoedportfolio ter waarde van 4,5 miljard euro in een sale-and-lease-back verkocht aan een joint-venture van Whitehall (51 procent) en KarstadtQuelle AG (49 procent).

Whitehall Fund is een vastgoedfonds van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.KarstadtQuelle AG ontvangt een directe betaling van 3,7 miljard euro. De overige 800 miljoen euro wordt uitgekeerd na de herwaardering van het vastgoed. Volgens het warenhuisconcern is het met deze transactie nu schuldvrij en zal het jaarresultaat daardoor met 100 miljoen toenemen. Daarnaast verwacht KarstadtQuelle AG de komende maanden nog eens voor 600 miljoen euro aan eigen vastgoed af te kunnen stoten.

Reageer op dit artikel