nieuws

KanAm doet grootste transactie ooit in Parijs

Geen categorie

Het Duitse open-end vastgoedfonds KanAm, dat twee weken geleden in Nederland al de Fortis Toren (Blaak 555, Rotterdam) voor 78 miljoen euro kocht, heeft de afgelopen maand in Parijs ook het Crystal Park gekocht.

Crystal Park is een ontwikkeling van het Franse Générale Continentale Investments en omvat 45.000 m2 (waarvan 39.000 m2 kantoorruimte) in Neuilly-sur-Seine in West-Parijs. KanAm brengt het vastgoed onder in zijn Grundinvest-fonds. De overnameprijs bedraagt 450 miljoen euro en dat is de grootste transactie in Parijs tot nu toe voor één enkel vastgoedobject. Dat komt neer op een yield van iets onder de 6 procent. Crystal Park werd ontwikkeld door Générale Continentale Investments in een joint venture met het Whitehall-fonds van Goldman Sachs en werd een klein jaar geleden voltooid. Sindsdien stond het nagenoeg leeg. Recentelijk heeft echter PricewaterhouseCoopers in het project een twaalfjarig huurcontract afgesloten voor 32.000 m2. Daarmee raakte het project dat uit twee torens bestaat, geheel verhuurd. Atis Real Auguste-Thouard trad bij de deal op als adviseur van KanAm.     

Reageer op dit artikel