nieuws

kadaster verlaagt tarieven

Geen categorie

Het Kadaster heeft 2005 afgesloten met een positief resultaat van 32,4 miljoen euro.

De omzet is in datzelfde jaar gestegen met 11,8 procent naar 234,8 miljoen euro. Deze stijging is toe te schrijven aan toegenomen inzages via de webportal voor zakelijke klanten, Kadaster-on-line, en aan een toename van het aantal aangeboden akten en hypotheekstukken. Een verlaging van de tarieven met gemiddeld 10 procent is per 1 mei doorgevoerd.In 2005 introduceerde het Kadaster diverse nieuwe producten en diensten, zoals het elektronisch aanleveren van akten. Als eerste kadasterorganisatie ter wereld maakt het Kadaster het mogelijk om akten digitaal aan te leveren voor inschrijving in de openbare registers. Een omvangrijke verandering voor het Kadaster en het notariaat. Ook lanceerde het Kadaster mei vorig jaar zijn Woningwaarde-index. Een betrouwbare, actuele en landelijk dekkende index voor de waardeontwikkeling van de Nederlandse huizenmarkt. De index wordt berekend met behulp van de bestanden van het Kadaster, waarin alle particuliere woningtransacties in Nederland zijn opgenomen.

Reageer op dit artikel