nieuws

joint venture voor ontwikkeling belval plaza

Geen categorie

De Multiplan Group en Bouwfonds Property Finance (BPF) investeren gezamenlijk 180 miljoen euro in de ontwikkeling Belval Plaza in Esch-sur-Alzette in het zuiden van Luxemburg, een project, dat de factoren vrije tijd, wonen, werken en winkelen combineert.

De befaamde architect Jo Coenen heeft in 2001 het Masterplan voor het gebied Belval gemaakt. Het terrein, dat 125 hectare groot is, is overgenomen van het ontwikkelingsbedrijf Agora. Dit bedrijf is voor 50 procent in handen van de Luxemburgse staat en voor de andere helft eigendom van Arcelor.Belval Plaza is onderdeel van de eerste ontwikkelingsfase van het gebied, waarin ook de Dexia bank investeert in een nieuw kantoor van ongeveer 80.000 m2. Het urban livingconcept krijgt gestalte in twee separate panden met een plein als verbindende factor. Belval Plaza I (68.000 m2 b.v.o.) wordt opgeleverd in het najaar van 2008. Belval Plaza II (56.000 m2 b.v.o.) opent in het voorjaar van 2009 zijn de deuren.In een latere fase zal de Universiteit van Luxemburg zich hier eveneens vestigen. De Multiplan Group en BPF Special Projects hebben voor de ontwikkeling van Belval Plaza een joint venture opgericht. Bouwfonds Property Finance treedt op als financier. Beide partijen participeren voor 50 procent in de ontwikkelingscombinatie. Tijdens de Mipim in Cannes is de samenwerking tussen beide partijen definitief bekrachtigd.

Reageer op dit artikel