nieuws

joep padberg (johan matser) plotseling overleden

Geen categorie

Joep Padberg, sinds november 2000 statutair directeur bij Johan Matser Projectontwikkeling, is afgelopen weekeinde plotseling overleden tijdens een korte stedentrip naar Madrid.

Carel de Reus, eveneens statutair directeur van Johan Matser: ‘Joep was met zijn gezin in Madrid en had net gegeten, toen hij door een acute hartstilstand werd getroffen. Het bericht van zijn zeer onverwachte overlijden heeft ons allen diep getroffen, te meer omdat hij – voor zover we wisten – goed gezond was. Hij rookte niet en dronk matig.’Padberg volgde in november 2000 Bert Melles op bij Johan Matser om samen met De Reus de tweekoppige directie te vormen. Daarvoor was hij al statutair directeur bij Era Bouw. Hij werkte ook bij de woningcorporatie Het Oosten, HBG en VolkerWessels. De Reus: ‘Joep was bij Johan Matser Projectontwikkeling geheel op zijn plaats. Hij was sterk maatschappelijk geëngageerd, had een brede belangstelling en was zeer integer. Wij werkten als directie ook in het volste wederzijdse vertrouwen. Ik kan het nog altijd niet bevatten. Toen ik het hoorde, liepen de koude rillingen over mijn rug.’In juli 2000 zei Padberg in Vastgoedmarkt op de vraag ‘Wie bewondert u in de vastgoedsector?’: ‘Een voor mij inspirerend figuur is Howard Roark, een romanfiguur uit het boek The Fountain Head van Ayn Rand uit 1943. Het is een boek over integriteit, waarbij de architect Roark ondanks alle verleidingen trouw aan zichzelf en zijn ideeën blijft. Eigenlijk zou iedereen die in de vastgoedsector werkt, dit boek moeten lezen. Er zijn namelijk in deze sector veel aanleidingen om verder van je bron af te raken: er wordt met veel mensen en disciplines samengewerkt waarbij macht, commerciële kansen en niet te vergeten ijdelheid een rol gaan spelen.’ Joep Padberg laat een vrouw en twee dochters achter. Hij is slechts 55 jaar geworden.

Reageer op dit artikel