nieuws

investeerder koopt modeconcern steps

Geen categorie

Greenfield Capital verkoopt zijn aandeel van 40 procent in het damesmodeconcern Steps aan New Future Developments, een investeringsmaatschappij uit Heerhugowaard.

Dat meldde het Financieele Dagblad gisteren. Steps, dat 86 vestigingen heeft in Nederland, boekte vorig jaar een omzet van 42 miljoen euro. Omdat de investeerder al een aandeel van 60 procent in Steps had, is die nu volledig in handen van New Future Developments. Het management van Steps zal worden gevoerd door de Coltex Retail Group, eveneens uit Heerhugowaard. Coltex exploiteert ook de winkels van Didi, Vet, SPS en Forecast. Peter Kersloot, algemeen directeur van Steps en tevens financieel directeur van Coltex, heeft uitbreidingsplannen voor de Nederlandse winkels. ‘We willen de komende jaren zeker vijftig nieuwe winkels openen in Nederland en België. Daarmee is een investering gemoeid van zo’n 15 miljoen euro’, zo meldde Kersloot gistermiddag aan Vastgoedmarkt. Ook internationaal gaat Coltex flink aan de weg timmeren. Momenteel exploiteert Coltex in heel Europa 330 winkels, maar Coltex wil dat aantal de komende vijf jaar uitbreiden naar duizend. De expansie zal vooral plaatsvinden in Zweden, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Deze expansie wordt geleid door Sharim Elzas, de zoon van Coltex-eigenaar Fred Elzas. In het thema Winkels van het maartnummer van Vastgoedmarkt dat volgende week vrijdag verschijnt, staat een uitgebreid interview met Coltex-eigenaar Fred Elzas en zijn zoon Sharim.

Reageer op dit artikel