nieuws

ING Real Estate overweegt naar Acanthus-complex te gaan

Geen categorie

ING Real Estate verhuist waarschijnlijk van Den Haag naar Amsterdam.

De vastgoedtak van ING Groep heeft het oog laten vallen op de eigen ontwikkeling, het kantoorgebouw Acanthus in Amsterdam-Zuidoost. De werknemers van ING Real Estate zijn op de hoogte gebracht van het voornemen. De Ondernemingsraad zal binnenkort om advies worden gevraagd. De feitelijke beslissing is onder voorbehoud van een definitieve goedkeuring van de raad van bestuur.De kantoorontwikkeling Acanthus in Amsterdam-Zuidoost wordt dit najaar opgeleverd en is gelegen naast station Bijlmer en vlakbij het winkelcentrum Amsterdamse Poort. Het gebouw omvat in totaal 42.000 m2, plus 615 parkeerplaatsen. Het huurniveau voor het Acanthus-gebouw ligt officieel op 200 euro per vierkante meter. Acanthus is een ontwerp van Medic & Piljiz van de Architecten Cie.Begin deze maand werd bekend dat Fortis afziet van het aanhuren van het kantoorgebouw Acanthus. Na een intern onderzoek van een jaar is gebleken dat concentratie van alle Amsterdamse bedrijfsonderdelen van Fortis niet de beoogde kostenbesparing zou opleveren. Daarnaast zou een groot aantal medewerkers niet meegaan naar de nieuwe locatie.Fortis richt zich nu op ‘het handhaven en optimaliseren van de bestaande kantoorpanden in Amsterdam’. Daar heeft het concern, deels in eigendom, deels gehuurd, naar schatting ongeveer 45.000 m2 in gebruik.

Reageer op dit artikel