nieuws

ing re verwerft 25 zweedse supermarkten

Geen categorie

ING Real Estate heeft een vastgoedportefeuille van 25 supermarkten in Zuid-West Zweden aangekocht van ICA, een toonaangevende retailer in Zweden.

ICA huurt de winkels terug voor perioden van gemiddeld langer dan tien jaar. De aankoopprijs bedraagt 93 miljoen euro (ongeveer 870 miljoen Zweedse kronen). De 25 ICA-supermarkten zullen worden toegevoegd aan de startportefeuille van het ING Real Estate Nordic Property Fund, dat naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar wordt opgericht.Het fonds zal beleggen in eersteklas en te herontwikkelen zakelijk vastgoed – hoofdzakelijk winkels en kantoren – in Zweden, Finland en Denemarken. De portefeuille van het Zweedse Coop Norden, die in december 2005 is verworven voor 445 miljoen euro, zal ook deel uitmaken van de startportefeuille van het fonds.

Reageer op dit artikel