nieuws

ing koopt kantoor voor 155,4 miljoen euro

Geen categorie

Het Australische ING Office Fund en het Nederlandse ING Insurance hebben gezamenlijk voor 155,4 miljoen euro het in aanbouw zijnde kantoorgebouw Victor Hugo in Neuilly sur Seine gekocht.

Neuilly maakt onderdeel uit van het westelijke zakendistrict van Parijs en is strategisch gelegen tussen het centrale zakencentrum van Parijs en de bekende kantorenlocatie La Defense. Het gebouw van 13.537 m2 wordt in april 2007 opgeleverd. Hoofdhuurder is het Firmenichconcern, actief in cosmetica, levensmiddelen en dranken.De onderneming neemt 56 procent van het beschikbare vloeroppervlakte voor haar rekening via een twaalfjarig huurcontract. De aankoopsom ligt onder de door een onafhankelijk taxateur afgegeven waardering. Het brutoaanvangsrendement bedraagt 5 procent. De nieuwe aanwinst zal worden beheerd door het team van ING Real Estate Investment Management in Parijs. CEO ING Office Fund Tono Tanfara zei ervan overtuigd te zijn dat het pand spoedig volledig zal zijn verhuurd door de ligging en de kwaliteit van het gebouw. De aanschaf wordt volledig gefinancierd met vreemd vermogen. Hierdoor stijgt de schuldenlast van het fonds bij de oplevering van Victor Hugo van 39 procent naar 42 procent. ING Office Fund is een aan de Australian Stock Exchange REIT met een vastgoedportefeuille ter waarde van 2,6 miljard Australische dollar. Het fonds wordt gemanaged door ING Management Limited. Tweederde van het vastgoed is in Australië gesitueerd, de Verenigde Staten nemen 27 procent voor hun rekening en Europa 7 procent.

Reageer op dit artikel