nieuws

in vs stijgt het aantal woningen in aanbouw

Geen categorie

In de Verenigde Staten is het aantal woningen in aanbouw in november sterker dan voorzien gestegen tot een naar het jaar omgerekend aantal van 1.

88 miljoen, tegen 1.486 miljoen in oktober. Dat maakte het Amerikaanse Commerce Department gisteren bekend. Economen hadden gerekend op een toename tot 1.530 miljoen. Er werden in november 1.506 miljoen bouwvergunningen afgegeven, waar economen waren uitgegaan van 1.565 miljoen. Het is de tiende daling op rij van het aantal afgegeven vergunningen. In oktober werd nog een naar het jaar omgerekend aantal van 1.535 miljoen vergunningen verleend. De Amerikaanse woningmarkt wordt door de analisten gezien als de graadmeter van de economie in de Verenigde Staten. Wanneer de activiteiten op de woningmarkt teruglopen, voedt dat speculaties over een vertraging van de Amerikaanse economie. Analisten zijn verdeeld over de vraag of de betere cijfers van november het herstel van de woningmarkt inluiden.

Reageer op dit artikel