nieuws

Ikea verkoopt pand in Groningen

Geen categorie

Ikea Beheer heeft de Ikea-winkel aan het Sontplein in Groningen, inclusief 260 parkeerplaatsen, verkocht aan een particuliere belegger.

DTZ Zadelhoff Winkels Noord begeleidde deze transactie namens Ikea Beheer. Een verkoopbedrag is niet bekendgemaakt. De reden van de verkoop is dat de vestiging van Ikea in Groningen, in 1997 gebouwd met een oppervlakte van 10.644 m2, al snel te klein bleek. Binnenkort begint direct achter de huidige vestiging op het voormalige Veemarktterrein de bouw van een nieuwe Ikea-vestiging van ongeveer 30.000 m2. Het bijbehorende terrein krijgt een parkeercapaciteit van 2000 auto’s en wordt daarmee het grootste consumentenparkeerterrein van Groningen. Het verkochte winkelpand mag volgens het vigerende bestemmingsplan één groot warenhuis huisvesten, maar ook de bestemmingen detailhandel in volumineuze goederen, tuincentra, inrichtingscentra voor kantoorinterieur, keukens en sanitair en bouwmarkten zijn mogelijk. Een horecagelegenheid met een maximale oppervlakte van 1500 m2 is als aanvulling op een warenhuis toegestaan. De huidige vestiging van Ikea trekt jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen bezoekers. Als de nieuwbouw klaar is, verwacht men een bezoekersstroom van circa 2 miljoen per jaar, waaronder veel Duitsers. Het Sontplein is met afstand de drukst bezochte perifere locatie in Noord-Nederland. De plek is strategisch gelegen ten opzichte van rijks- en ringwegen (A28 en A7) en de binnenstad van Groningen. De loopafstand naar het NS-hoofdstation bedraagt circa 20 minuten.

Reageer op dit artikel