nieuws

huurprijs amsterdam het sterkst gestegen

Geen categorie

De huur voor een woning in Nederland is dit jaar met gemiddeld 2,7 procent gestegen.

In Amsterdam was de stijging het sterkst: 3,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die gisteren zijn gepresenteerd. In de steden Rotterdam, Den Haag en Utrecht ging de huur 2,7 procent omhoog.In Flevoland en Noord-Holland zijn de huren het sterkst gestegen van alle provincies. Een huurder betaalt hier 3,1 procent meer dan een jaar eerder. In Zeeland steeg de huurprijs het minst: 2,2 procent meer. Ook Drenthe en Limburg liggen onder het landelijk gemiddelde (2,4 procent). Het CBS noemt het opvallend dat bij 6 procent van de huizen de huur onveranderd is gebleven. Vorig jaar kende Nederland met gemiddeld 2 procent de kleinste huurstijging sinds 1959.

Reageer op dit artikel