nieuws

Hoftoren wint Nepix Building Award 2004

Geen categorie

De Hoftoren in Den Haag heeft de Europese Nepix Building Award gewonnen.

Dat heeft de Nepix bekendgemaakt. De 142 meter hoge Hoftoren is een ontwikkeling van ING Real Estate Development en is ontworpen door de Londense vestiging van het Amerikaanse architectenbureau Kohn Pederson Fox (KPF). Als interieurarchitect was Ontwerpgroep Trude Hooykaas, ook verantwoordelijk voor het interieur van het ING House, bij de Hoftoren betrokken. Het gebouw is neergezet in opdracht van de Rijksgebouwendienst. De Hoftoren wordt van de Rijksgebouwendienst gehuurd door het ministerie van OC&W. De huurprijs voor de 48.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak bedraagt 12,5 miljoen euro per jaar.Ook de Haagse Prinsenhof van BPF Bouwinvest en het Amsterdamse WTC, een belegging van KFN en ING Real Estate, dongen mee naar de prijs. Winnaar van 2003 was het kantoorgebouw Berliner Bogen in Hamburg. De Hoftoren ontving in april al de Duitse High Rise Award van het architectuurmuseum in Frankfurt.     

Reageer op dit artikel