nieuws

grote overname in supermarktbranche vs

Geen categorie

De Amerikaanse supermarktonderneming Albertson’s wordt voor 17,4 miljard dollar (inclusief schulden) gekocht door een consortium met daarin onder meer het Amerikaanse supermarktbedrijf Supervalu.

Exclusief schulden komt het overnamebedrag uit op 9,7 miljard dollar. Dat werd maandag bekendgemaakt. Het consortium bestaat naast Supervalu uit de Amerikaanse drogisterij- en apotheekketen CVS en de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Cerberus Capital Management en Kimco Realty. De groep betaalt de overname in contanten en in aandelen Supervalu. Albertson’s is (met onder meer winkelketens als Acme, Star Markets en Jewel-Osco) de op een na grootste supermarktketen in de Verenigde Staten, na Wal-Mart. Het bedrijf heeft ongeveer 2500 winkels in 37 staten. Er werken ongeveer 240.000 mensen. Supervalu neemt meer dan 1100 winkels over van Albertson’s. CVS krijgt er 700 filialen bij, waarvan het merendeel in Californië is gevestigd. De overname moet nog wel door de aandeelhouders van Albertson’s worden goedgekeurd. De transactie wordt waarschijnlijk halverwege dit jaar afgerond.

Reageer op dit artikel