nieuws

groenlinks wil ‘leegstandsheffing’ invoeren

Geen categorie

GroenLinks wil dat vastgoedhandelaren die bewust hun panden laten leegstaan, een boete krijgen.

Na een jaar leegstand zou de eigenaar een boete van vijftig euro per vierkante meter moeten betalen. De opbrengsten van deze ‘leegstandsheffing’ moeten ten goede komen aan een investeringsfonds waarmee leegstaande panden, tijdelijk of permanent, verbouwd worden tot woonruimte. In België is zo’n heffing volgens GroenLinks onlangs succesvol ingevoerd. De oppositiepartij vindt ook dat het kraakverbod van tafel moet. GroenLinks steunt het protest hiertegen van krakers, 14 grote steden en de Groningse woningcorporaties. De partij meent dat door de aanscherping van de kraakwet, de leegstand, verpaupering en woningnood alleen maar verder toeneemt. Net als minister Pechthold van Grotestedenbeleid, wil GroenLinks de kraakproblematiek aan de steden overlaten

Reageer op dit artikel