nieuws

glasplaten winkelcentrum leidsenhage blijven vallen

Geen categorie

Voor de derde keer in korte tijd is in winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam een ruit van de glazen overkapping naar beneden gekomen.

Tijdens de drukke zaterdagmiddag liet een glasplaat spontaan los. De ruit werd opgevangen in één van de netten, die vorige week ter bescherming werden opgehangen. Niemand raakte gewond. Gisteren hebben de winkeliersvereniging, eigenaar van (een deel van) het winkelcentrum Rodamco en de gemeente Leidschendam-Voorburg over de problemen gepraat. Uit eerder onderzoek is gebleken dat herhaling is te voorkomen door folie op de ruiten te plakken. Er wordt ook rekening gehouden met mogelijke constructiefouten. Uit een test van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente bleek namelijk dat de constructie van de glasplaten is verzwakt. Uiterlijk half september moet een structurele oplossing zijn gevonden. Over eventuele schadeclaims is nog niets bekend.

Reageer op dit artikel