nieuws

gemiddelde huurverhoging in juli 2,3 procent

Geen categorie

De gemiddelde huurverhoging voor woningen van woningcorporaties per 1 juli 2006 bedraagt 2,3 procent.

Dit blijkt uit gegevens van het NCCW die op verzoek van Aedes ter beschikking zijn gesteld. De gegevens betreffen ongeveer 835.000 corporatiewoningen, ruim eenderde van het totale aantal corporatiewoningen. Corporaties gaan volgens Aedes beheerst om met de huurverhoging. De gemiddelde huurverhoging is lager dan de maximaal toegestane huurverhoging op corporatieniveau. Deze maximale stijging bedraagt namelijk 2,5 procent. De maximale stijging op individueel woningniveau bedraagt 3,2 procent. Bij ongeveer een kwart van de woningen bedroeg de huurverhoging op individueel woningniveau meer dan 2,5 procent. Tegelijkertijd bedraagt de gemiddelde huurverhoging 2,3 procent. Corporaties zetten de ruimte in het huurbeleid dus met name in voor huurprijsdifferentiatie en niet voor opbrengstmaximalisatie, aldus Aedes.

Reageer op dit artikel