nieuws

geen sociale huurwoningen voor duitse reit’s

Geen categorie

De Duitse regering zal REIT’s waarschijnlijk verbieden sociale huurwoningen op te kopen.

Dat stelt een parlementariër van de SPD tegenover persbureau Bloomberg. REIT’s (Real Estate Investment Trusts) zijn een speciaal beleggingsvehikel, die zijn verplicht tot 90 procent van de inkomsten uit te keren om zo te kunnen profiteren van grote belastingvoordelen. CDU-kanselier Angela Merkel wil meer REIT’s introduceren op de Duitse vastgoedmarkt, maar dat stuit op verzet bij coalitiepartij SPD. De sociaal-democraten vrezen negatieve gevolgen voor huurders en het belastingsysteem. ‘Het is oneerlijk om REIT’s zowel te laten profiteren van belastingvoordelen als van de mogelijkheid goedkope sociale huurwoningen op te kopen’, aldus SPD-parlementariër Florian Pronold tegenover Bloomberg. Hij verwacht dat Merkel de SPD daarin tegemoet zal komen en REIT’s zal uitsluiten van de markt van sociale huurwoningen op landelijk, federaal en gemeentelijk niveau.

Reageer op dit artikel