nieuws

geen betere woningen bij gedwongen concurrentie

Geen categorie

Gedwongen concurrentie bij de ontwikkeling van woningbouwplannen leidt niet tot betere woningen.

Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van het ministerie van VROM is uitgevoerd. Het afdwingen van concurrentie door eigenaren het recht te ontnemen zelf woningen te realiseren, is daarnaast binnen het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden slechts beperkt mogelijk. In dat geval zou namelijk onteigening van de grond nodig zijn. Minister Dekker zal daarom grondeigenaren niet het recht ontnemen zelf woningbouwplannen te ontwikkelen als zij dit conform de gemeentelijke wensen doen. Dit schrijft de bewindsvrouw in een brief aan de Tweede Kamer die om het onderzoek had gevraagd.

Reageer op dit artikel