nieuws

eigenaar ep-gebouwen onbekend met extra huur

Geen categorie

De huidige Nederlandse eigenaar van de twee gebouwen van het Europees Parlement in Straatsburg waarover deze week onenigheid is ontstaan, zegt niets te weten van de extra huur die de stad jarenlang heeft gevraagd aan het parlement.

‘Dat hebben wij nooit geweten’, zei algemeen directeur A. Bodzinga van BPF Bouwinvest vrijdag. BPF is onderdeel van het pensioenfonds voor de bouwnijverheid.Het pensioenfonds verhuurt de panden aan de gemeente, die ze doorverhuurt aan het Europees Parlement. Pas zeer recent kwam aan het licht dat de stad Straatsburg ongeveer 2,5 miljoen euro per jaar meer aan het parlement vraagt dan ze afdraagt aan het fonds. Bodzinga zei dat BPF Bouwinvest daar helemaal buiten staat. ‘Wij hebben een contract met de stad Straatsburg en zijn nooit daarin te kort geschoten.’ Volgens hem is de kwestie van de extra huur voor BPF ‘niet zo interessant’. Wel interessant vindt hij de verkoop van de panden. Daar was het allemaal om begonnen: het Europees Parlement wil de gebouwen kopen omdat dat op termijn voordeliger is dan huren, en BPF wilde graag verkopen. Toen deze week de kwestie van de extra huur naar boven kwam, gingen stemmen op in het parlement om het voorlopig koopcontract niet na te komen.Bodzinga zei er vrijdag van uit te gaan, dat het Europarlement eind mei de transactie afrondt zoals afgesproken. ‘Het is niet zo dat we dit heel hard gaan spelen’, voegde hij eraan toe. ‘Maar we kunnen het wel. Wij willen niet de dupe worden van de ruzie tussen parlement en de stad.’

Reageer op dit artikel