nieuws

duurste koopwoningen staan in den bosch

Geen categorie

Van de twintig grootste gemeenten in Nederland is Den Bosch in het eerste kwartaal van 2006 de duurste gemeente om een woning te kopen, Groningen is in dit opzicht de goedkoopste gemeente.

Dit blijkt uit marktonderzoek van Dimo, die zich presenteert als de grootste onafhankelijke woonsite van Nederland. Volgens Dimo lag de gemiddelde prijs voor een koopwoning in Den Bosch in het eerste kwartaal op ruim 263.671 euro. Haarlemmermeer en Breda staan tweede en derde op de ranglijst van duurste gemeenten binnen deze top-20, met gemiddelde woningprijzen van respectievelijk 256.664 euro en 255.004 euro. Dimo onderzoekt ieder kwartaal de gemiddelde woningprijzen van alle bij het Kadaster geregistreerde woningtransacties. Van de twintig grootste gemeenten was Groningen in het eerste kwartaal 2006 het goedkoopst om een woning te kopen. In die gemeente bedroeg de gemiddelde woningprijs 167.711 euro. Rotterdam was de op een na goedkoopste gemeente. Daar werd het afgelopen kwartaal gemiddeld 171.668 euro betaald voor een woning, gevolgd door Enschede waar woningen voor gemiddeld 177.467 euro zijn verkocht.

Reageer op dit artikel