nieuws

dubai investment group koopt winkelcentrum in berlijn

Geen categorie

Dubai Holding heeft via zijn investeringstak DIG Real Estate & Hospitality het Markisches Zentrum (MZ) winkelcentrum in Berlijn (Reinickendorf) gekocht.

DIG Real Estate & Hospitality kocht het winkelcentrum (55.000 m2) voor een kleine 90 miljoen euro (380 miljoen AED) van Hammerson plc uit Londen. Dubai Investment heeft in Duitsland al het Hansecenter in Rostock. Merrill Lynch International heeft de financiering verzorgd.MZ Centre was ontwikkeld in de begin jaren ’70. In 2002 is het winkelcentrum uitgebreid met 10.000 m2. Het telt 120 winkelunits met anchor tenants als H&M , Woolworths, McDonalds, Wohri, Citibank, Deutsche Bank, T-Punkt, Lidi en REWE. Colliers International adviseerde DIG bij de deal. Donaldson Deutschland blijft de vastgoedmanager van het winkelcentrum. DIG Real Estate & Hospitality heeft een vastgoedportefeuille van ruim 6,5 milard euro. Het hoofdkantoor staat in Dubai.

Reageer op dit artikel