nieuws

dnb: lichte afzwakking nieuwe woninghypotheken

Geen categorie

De omzet aan nieuwe woninghypotheken is in de afgelopen maanden wat afgezwakt.

Dat blijkt uit het Statistisch Bulletin van De Nederlandsche Bank (DNB), dat gisteren verscheen. Volgens DNB liggen, naast renteontwikkelingen, ook aangescherpte kredietwaarden hieraan ten grondslag. ‘De banken geven sinds medio dit jaar zelf aan dat de vraag naar woninghypotheken afneemt’, zo stelt de bank. DNB wijst in zijn statistisch rapport ook op de ontwikkeling van het Nederlandse spaargeld. Het totale spaargeld met opzegtermijn tot drie maanden dat huishoudens bij Nederlandse banken hadden uitstaan, is in de maanden juni tot oktober 2006 niet gestegen. ‘In de twee voorgaande jaren was er in deze periode wel sprake van een waarneembare stijging’, aldus DNB. Het totale spaargeld van Nederlandse huishoudens bij banken bedroeg in oktober ruim 208 miljard euro.

Reageer op dit artikel