nieuws

deel edah-winkels wordt em-té

Geen categorie

Sligro en Sperwer gaan in eerste instantie elk 60 van de 223 gekochte Edah-winkels ombouwen.

Deze 120 winkels zijn goed voor een omzet van 528 miljoen euro. Sligro bouwt ongeveer 40 van de zestig winkels om tot EM-Té. Deze zijn allemaal in Zuid-Nederland gevestigd. De overige 20 zaken krijgen de naam Golff op de gevel. Dat is ook een formule van Sligro. Sperwer verbouwt het merendeel van de 60 winkels tot de serviceformule Plus. Een paar winkels krijgt de naam Spar op de gevel. Sperwer verwacht dat de operatie ongeveer een jaar zal duren. 30 winkels zullen naar verwachting, na de definitieve afronding van de koop, worden afgestoten. Wat er met de overige ruim 70 winkels gebeurt, is nog niet bekend.Eind 2007 is het de bedoeling dat de naam Edah uit het straatbeeld verdwijnt. De twee supermarktconcerns maakten gisteren ook bekend dat de netto te financieren koopsom van de Edah-winkels op zo’n 175 miljoen euro zal uitkomen. Sligro en Sperwer zullen allebei 80 miljoen euro aan het speciaal daartoe opgerichte consortium S&S Winkels ter beschikking stellen. Voor de resterende financiering heeft S&S Winkels toezeggingen ontvangen van financiële instellingen. Met Laurus was eerder een voorlopige koopprijs van 221 miljoen euro afgesproken. Ervan uitgaande dat de overname van Laurus’ Edah-winkels wordt goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), denkt S&S Winkels de transactie in het derde kwartaal van dit jaar af te ronden. Op 28 juni wordt een bijzondere algemene vergadering gehouden waarop aandeelhouders kunnen stemmen over de transactie.

Reageer op dit artikel