nieuws

de zeeuw hoogleraar gebiedsontwikkeling

Geen categorie

De Technische Universiteit Delft heeft Friso de Zeeuw benoemd tot Praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling.

Met de benoeming van De Zeeuw wil de TU Delft het academische onderzoek en onderwijs op het gebied van gebiedsontwikkeling versterken. Friso de Zeeuw is op dit moment werkzaam als directeur nieuwe markten bij Bouwfonds MAB Ontwikkeling. De praktijkleerstoel richt zich specifiek op de rolverdeling tussen overheid en marktpartijen, op kennisuitwisseling aan de hand van praktijkervaringen en op excellent opdrachtgeverschap. De deeltijdbenoeming (0,3 fte) gaat in per 1 augustus 2006 en geldt in principe voor een periode van drie jaar. De praktijkstoel valt organisatorisch onder de afdeling Real Estate & Housing, onderdeel van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. De afdeling Real Estate & Housing geeft onderwijs en verricht wetenschappelijk onderzoek naar vraag en aanbod van vastgoed en het aansturen van bouw- en beheerprocessen. De praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling wordt financieel ondersteund door het ministerie van VROM, ING Real Estate, AM Wonen, Johan Matser Projectontwikkeling en Bouwfonds MAB Ontwikkeling die hiervoor gezamenlijk de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling hebben opgericht.

Reageer op dit artikel