nieuws

db re verkoopt voor 500 miljoen euro vastgoed

Geen categorie

DB Real Estate, de vastgoedtak van de Deutsche Bank, heeft een gemengde portefeuille met Duits vastgoed verkocht voor ruim 500 miljoen euro.

Het betreft hier vastgoed in München, Frankfurt en Dusseldorf. De koper is SITQ, de vastgoeddivisie van het Canadese pensioenfonds Caisse de depot et placement du Quebec. Het open-end vastgoedfonds DB Real Estate raakte vorig jaar in de problemen toen particuliere beleggers massaal hun geld terugtrokken. Aanleiding was het bericht dat het vastgoed in het fonds voor te veel geld in de boeken stond en dat de portefeuille dus moest worden geherwaardeerd. In maart van dit jaar werd het fonds weer opengesteld en toen bleek dat er voor 1,36 miljard euro uit het fonds was teruggehaald. Volgens de Duitse associatie BVI was het vastgoed van DB Real Estate eind maart 6,37 miljard euro waard, 23 procent minder dan eind 2005.

Reageer op dit artikel