nieuws

corporaties moeten niet voor philips spelen

Geen categorie

‘Corporaties moeten geen Philipsje spelen en ingewikkeld gaan doen met codes en aandeelhouders.

Dat zei Trude Maas tijdens de bijeenkomst van het drieluik Pek of Veren: zicht op presteren, van het directeurencontact van de Nederlandse corporaties, meldt de website van corporatiekoepel Aedes. Eerste Kamerlid Marga Duijnker, voorheen directeur van woningcorporatie Portaal en voormalig PvdA-wethouder in Bruinisse, is tegenwoordig zelf toezichthouder bij een woningcorporatie. Zij noemde verschillende criteria waaraan een raad van toezicht van een corporatie moet voldoen om goed te functioneren: niet meer dan vijf personen, niet langer dan twee uur vergaderen en niet samengesteld uit vriendjes en collega’s van andere corporaties. Ook wees ze erop dat directeuren en toezichthouders vaak niet weten over welke zaken specifiek toestemming is vereist van de raad van toezicht .Maas, commissaris bij onder meer KLM en Schiphol, hield haar gehoor voor: ‘U hoeft geen risico’s te nemen op de wereldmarkt en u hoeft de buitenwereld niet buiten de deur te houden. U moet deze juist naar binnen halen! Menige multinational is jaloers op uw contacten.’

Reageer op dit artikel