nieuws

Bouwfonds Award voor meest vitale monument

Geen categorie

Voor de tweede keer organiseert vastgoedonderneming Bouwfonds de Bouwfonds Award voor Vitale Monumenten.

Monumenten die met een nieuwe bestemming toegankelijker zijn geworden voor een breder publiek komen in aanmerking voor de prijs. Monumenten komen in aanmerking indien deze, bijvoorbeeld na een restauratie, aanpassing of verbouwing, een nieuwe bestemming of functie hebben gekregen en daardoor meer toegankelijk zijn geworden voor een breder publiek. Vorig jaar ging de prijs naar het Glaspaleis in Heerlen, dat is herontwikkeld van een warenhuis tot een multifunctionele culturele bestemming. Nieuw is dat er dit jaar ook een prijs is ingesteld voor kleine projecten. De winnaars in de categorieën kleinschalige en grootschalige revitalisering ontvangen beide 10.000 euro. Het te winnen bedrag is bestemd om de toegankelijkheid van het monument nog verder te verbeteren en deze nieuwe functie naar buiten uit te dragen. Inschrijving en aanmelding van monumenten voor de Bouwfonds Award kan tot 15 december 2004. De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Fons Asselbergs, directeur van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Voor meer informatie: www.bouwfonds.nl.

Reageer op dit artikel