nieuws

Boekhouding BAM naar NMa

Geen categorie

Het bouwbedrijf BAM overhandigt zijn ‘register van werktegoeden’, ofwel de schaduwboekhouding aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Het bedrijf wil in de toekomst niet meer worden geconfronteerd met verrassingen uit boekhoudingen van andere ondernemingen die her en der opduiken. ‘We gaan in overleg met de NMa om hier een einde aan te maken’, stelt een woordvoerder van BAM. ‘We geven volledige openheid van zaken.’ De bouwonderneming wil niet aangeven om welke bedrijfsonderdelen het gaat. De afgelopen week dook er weer een nieuwe schaduwboekhouding op. Deze keer gaat het om prijsafspraken in de installatiebranche, van het Rotterdamse bouw- en techniekconcern TBI. Informatie hierover kwam bij de NMa en De Telegraaf terecht. In de installatiebranche zou ook werk worden verdeeld. Bij TBI was maandag niemand bereikbaar voor commentaar. De NMa wilde maandag geen mededelingen doen.De NMa begon vorig jaar met een onderzoek naar de installatiebranche. In verband hiermee deed zij destijds een inval bij achttien ondernemingen, waar zij administraties in beslag nam. In de papieren die nu boven water zijn gekomen, worden verschillende bedrijven genoemd. Behalve BAM zou daar Stork bij zijn. Dat bedrijf zegt de inhoud van deze boekhouding niet te kennen. ‘Als er aanleiding voor is, zullen we actie ondernemen’, zei een woordvoerder maandag. ‘We onderzoeken intern of er iets aan de hand is. Ook werken we mee aan onderzoeken van de toezichthouder.’

Reageer op dit artikel