nieuws

architecten presenteren plannen voor rivierengebied

Geen categorie

Als de Ooijpolder bij Nijmegen toch een noodoverloopgebied voor hoogwater zou moeten worden, zou de bebouwing in delen verplaatsbaar moeten zijn.

Dat is een plan van architect Ab Hans, dat te zien is in de expositie Dankzij de Dijken in het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) die duurt tot 5 maart. Drie architecten verzonnen in opdracht van het ACN hoe Nederland om zou moeten gaan met de steeds hoger wordende waterstanden in de grote rivieren. Bekend is dat de dijken niet veel verder kunnen worden verhoogd. De overheid is druk bezig andere manieren te vinden om overtollig rivierwater weg te leiden zonder grote overstromingen. De architecten hebben zowel voor woningen als voor gebieden plannen gemaakt.

Reageer op dit artikel