nieuws

aareal: grote winst op verkoop interhotel

Geen categorie

Aareal Bank heeft bekendgemaakt een enorme winst te gaan maken op de verkoop van de Interhotel-Gruppe.

Aareal is voor ongeveer 33 procent eigenaar van deze Duitse hotelketen. Interhotel heeft Aareal Bank laten weten dat het onderliggend vastgoed en de daaraan gekoppelde ondernemingen zullen worden verkocht voor een niet nader bekendgemaakt bedrag. Wie de koper is, is ook niet naar buiten gebracht. Wel ligt dat bedrag boven 200 miljoen euro. Aareal verwacht zelfs dat zijn aandeel in de verkoop uitkomt op een bedrag van iets onder de 100 miljoen euro. Interhotel ontstond in januari 1965 in de voormalige DDR als een hotelketen voor belangrijke gasten en relaties van de Oost-Duitse regering. Naar gelang het belang van de overheidsgasten werden ze ondergebracht in drie-, vier of vijfsterren hotels. De buitenlandse gasten werden over het algemeen alleen in de vijfsterren hotels ondergebracht vanwege de vreemde valuta, waarmee ze betaalden. Die zorgden dus voor de broodnodige deviezen.Na de hereniging van Duitsland ging het slechter met de meeste van de Interhotels. In 1992 werd de keten verkocht aan de Klingbeil-Gruppe. Toen deze groep failliet ging, werd de formule voortgezet onder de naam Interhotel GmbH & Co KG. Eigenaar werd een bankconsortium onder leiding van de Deutsche Bank. Bekende hotels waren Hotel Stadt Berlin, Hotel Elephant in Weimar (nu Starwood Luxury Collection), Hotel Neptun in Warnemünde, Westin Grand (voorheen Grand Hotel) in Berlijn, Hotel unter den Linden (Berlijn), Hilton Dresden (voorheen Hotel Dresdner Hof), Hotel Deutschland in Leipzig (tegenwootdig Mercure am Augustplatze) en Hotel Vier Tore (daarna Radisson SAS Hotel Neubrandenburg).

Reageer op dit artikel