nieuws

10 procent meer tussenwoningen verkocht

Geen categorie

De gemiddelde koopsom van alle in Nederland verkochte bestaande woningen is in de eerste negen maanden van 2006 gestegen tot 235.

00 euro. Dit is een stijging van 6,2 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2005. In vergelijking met het gehele jaar 2005 bedraagt de stijging nu 5,6 procent. In deze periode stegen de prijzen het meest in Friesland (6,7 procent) en het minst in Overijssel (4,4 procent). De stijging ging voor alle woningtypen vrijwel gelijk op. Dit blijkt uit onderzoek van www.woningmarktcijfers.nl, een website waar prijsontwikkelingen alsmede het aantal woningtransacties van alle gemeenten in Nederland te vinden zijn. In de eerste negen maanden van 2006 werden in Nederland 154.600 bestaande woningen verkocht, 4,8 procent meer dan in dezelfde periode in 2005. Het gaat om alle transacties in Nederland, zoals deze door het Kadaster worden geregistreerd. Uitschieter met meer dan 10 procent stijging is de provincie Flevoland (11,5 procent). In Zeeland daalde het aantal transacties en werd 1,1 procent minder woningen verkocht. Na een stormachtige verkoopperiode in het eerste kwartaal van 2006 (15 procent meer verkopen) komt de woningmarkt aan het eind van het jaar in rustiger vaarwater. De tussenwoning nam met een stijging van 9,9 procent het leeuwendeel voor zijn rekening. De verkoop van twee-onder-een-kapwoningen steeg met 4,7procent, vrijstaande woningen met 3,5 procent en appartementen met 2,7 procent. Hoekwoningen werden minder verkocht, namelijk -1,1 procent. Op provinciaal niveau zijn de verschillen groter, maar dat is van alle tijden. Er worden immers telkens andere woningen verkocht.

Reageer op dit artikel