blog

Vastgoedmanagers in de spotlight

Geen categorie

Vastgoedmanagers in de spotlight
Eric Verwey

In Theater Amsterdam is Pieter Affourtit op 21 april 2016 tijdens het Vastgoedmarkt Trendcongres gehuldigd tot Vastgoedman van het Jaar. Ook is één van de drie toptalenten die door gaan naar de finale van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2016 werkzaam in het vastgoedmanagement. U begrijpt dat dat mij als voorzitter van Vastgoedmanagement Nederland vrolijk en trots stemt.

Ik ken Pieter Affourtit als een gepassioneerd en betrokken vastgoedmanager met veel verstand van zaken. Mede dankzij Pieter heeft het management van commercieel vastgoed, en in het bijzonder de retailvastgoed,  zich ontwikkeld tot een volwassen tak van sport in de vastgoedketen, die nu ook terecht  haar plek op het podium heeft gekregen.

Ook is Pieter een stimulator en motivator geweest van nieuwe talenten in de vastgoedsector. Vele jaren legde hij jonge vastgoedtalenten het vuur aan de schenen als voorzitter van de jury van de Young Talent Award. En nu, in het eerste jaar dat hij de voorzittershamer heeft overgedragen aan Cuno van Steenhoven, is er zelfs een vastgoedmanager woningen, Rebecca Haasdijk, doorgedrongen tot het slotdebat op 9 juni tijdens de Provada.  Dat een vastgoedmanager woningen reële kans maakt op het winnen van de Young Talent Award geeft aan dat het vastgoedmanagement is geprofessionaliseerd en een duidelijke bijdrage aan het rendement van vastgoedbeleggingen levert.

We zijn het tijdperk van het propertymanagement 2.0 binnengetreden. En in dit tijdperk legt een vastgoedmanager verbindingen en is vernieuwend met visie. Dit zonder de reguliere processen uit het oog te verliezen. De vastgoedmanager 2.0 is opgestaan, wisselt en schakelt tussen perspectieven van opdrachtgevers, huurders en andere stakeholders.

De plek in de spotlight die het vastgoedmanagement heeft betreden zullen we de komende jaren niet alleen borgen, maar ook verder uitbouwen. Tot ziens op de Provada!

Eric Verwey, voorzitter VGM NL

Reageer op dit artikel