blog

Snelheid door flexibiliteit

Geen categorie

Snelheid door flexibiliteit

De vastgoedmarkt is veranderd. Voorbij is de tijd van langjarige contracten met grote partijen die nooit meer veranderen. We zien corporates die snel groeien en krimpen, we zien het MKB dat innoveert en daardoor wisselende ruimtevragen heeft, en we zien de toename van het aantal ZZP’ers. In de woningmarkt zien we een behoefte aan andere manieren van samenleven: dat gezinnen vaker uit elkaar vallen dan vroeger, ZZP’ers die wonen en werken combineren, en corporaties die het antwoord zoeken op die ontwikkelingen in nieuwe vormen van vastgoed.

Het vraagt om andere gebouwen dan vroeger: om modulair ontworpen en flexibele gebouwen die zich eenvoudig en zonder hoge kosten kunnen aanpassen aan veranderende gebruikers en situaties. Met meer gestandaardiseerde oplossingen voor het bouwen wordt op de bouwplaats het risicovolle maatwerk tot een minimum beperkt en versnelt het bouwproces. Bijvoorbeeld doordat het gebouw in grotere delen in elkaar wordt gezet en ook weer uit elkaar kan worden gehaald. Of zelfs gewoon kan blijven staan en een andere bestemming kan krijgen, zonder grote constructieve ingrepen. Dat is nog eens duurzaamheid!

Hoe meer flexibel modulair, hoe meer snelheid. Niet alleen bij de bouw, maar ook bij iedere verbouwing…

Olivier Hamers is marketing- en innovatiemanager bij VBI

 

Reageer op dit artikel