blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

Waar moet je beginnen met het nieuws van deze week? Heel wat transacties zijn opgespaard om te melden tijdens Expo München.

Er is weer veel vastgoed van de ene partij naar de andere partij gegaan. De overheid liet zich ook niet onbetuigd met de aankondiging van tenderprocedures. Kortom, veel extra nieuwsberichten. Mijn oog viel deze week echter op misschien wel het kleinste bericht over het spel Redesire. Ik heb de achtergrond ervan opgezocht op de website van Rezone. Een prachtige quote las ik daar over samenwerking bij gebiedsontwikkeling Doel van het spel is, naast een individuele highscore, om gezamenlijk de waarde van een gebied te verhogen. Het vereist van de spelers dus naast een competitieve houding ook een coöperatieve houding. In mijn optiek is dit wat er nodig is om te komen tot transformatie van verouderde kantorengebieden. Gezamenlijk de schouders eronder met een blik gericht breder dan alleen het eigen belang. Dat brengt beweging op gang die uiteindelijk weer zal leiden tot nieuwsberichten over transacties. Misschien al wel zo n bericht rondom de volgende vastgoedbeurs in Cannes!

 

Robert Kohsiek 

Directeur Wonam

Reageer op dit artikel