blog

Goede timing, goede prijs

Geen categorie

Goede timing, goede prijs

De verkoop van de Nederlandse ‘bad bank’ Propertize heeft de Nederlandse Staat een bedrag opgeleverd van 895,3 miljoen euro. Voor nog eens 2,35 miljard euro namen kopers Lone Star en J.P. Morgan Securities ook de financiering over. Zij gaan nu met de portefeuille van het voormalige SNS Property Finance lopen. De verkoop komt rond op een cruciaal moment, namelijk voordat de deal beïnvloed kan worden door eventuele gevolgen van de Brexit.

De opbrengstprijs toont aan dat de afwaardering die vastgoedadviseur Cushman & Wakefield eerder op de portefeuille los liet, een aardige inschatting is gebleken. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem besloot op 1 februari 2013 de waarde van de portefeuille af te waarderen met 2,8 miljard euro. Propertize zelf dacht tot die tijd meer aan een afwaardering van 1,9 miljard.

De vraag blijft wat de nieuwe eigenaar met de leningenportefeuille van Propertize zal doen. Eerder gaf ceo Nederland Peter Göbel van ING Real Estate aan in gesprek te zijn met de beoogde koper van Propertize over het overnemen van een deel van de leningen. Met de verkoop van Propertize is het kwartetten dus pas begonnen.

> Lone Star koopt Propertize voor 895 miljoen 

Reageer op dit artikel