blog

De jaren zestig zijn voorbij

Geen categorie

We bouwen met z’n allen klassiekers. Wat we in de jaren zestig aan huizen bouwden, maken we nu nog steeds. Het is tijd dat we bijschakelen naar vandaag. Auto’s zonder centrale deurvergrendeling accepteren we ook niet meer als nieuw.

Het is eigenlijk bijzonder dat consumenten zo lang de stilstand in de bouw hebben geaccepteerd. Hun hele huis staat vol met de nieuwste snufjes, maar de woning zelf is nog een ouderwets omhulsel.

Vernieuwen zorgt dat we als sector zelf aan het stuur blijven. Geen enkele branche is veilig voor nieuwe toetreders, zo zien we dagelijks om ons heen. Taxidiensten, de telefoniesector, de filmindustrie, allemaal hebben ze kennis gemaakt met de invloed vanuit de techwereld. Google, of beter gezegd Alphabet, zet nu zijn kennis en data in om de landbouw te verbeteren. In de VS hebben ze een belang in Auction.com en in combinatie met hun eigen data gaan ze de huizenmarkt voorspellen.

Zelf je koers bepalen is veel leuker. Dat is juist een van de mooiste dingen van projectontwikkeling, toch? Met goede producten zelf een mooie woonomgeving realiseren. Wij zijn de eerst aangewezenen om de leefomgevingen die wij maken connected te laten zijn, en zo aan te sluiten op de ontwikkelingen buiten.

Wanneer je vernieuwt, oogst je meer waardering. De invoering van standaard huisautomatisering zorgt dat klanten weten dat er meer uit een huis is te halen. Door iets extra’s te doen lokken we waardering van onze klanten uit. Zelf vind ik dat altijd een van de mooiste momenten in de projectontwikkeling, wanneer je de tevreden gezichten van de nieuwe bewoners ziet. Vol verwondering over wat hun nieuwe thuis gaat worden.

Maarten van Duijn

Maarten van Duijn is directievoorzitter Vastgoed bij Heijmans

Reageer op dit artikel